Kontakt os

Du kan komme i kontakt med Udviklingsfonden på flere måder:

Send os en mail

info@detgamlevaerft.dk

Fang os på Facebook

Ring til os

0045 6252 1222

Skriv til os eller kig forbi

Ærøskøbing Havn 4a, 5970 Ærøskøbing

CVR.NR: 29 91 56 60

Kvinder på Angelo

Udviklingsfonden

Hvad er Udviklingsfonden?

Udviklingsfonden er en almennyttig fond uden tilhørsforhold til hverken organisationer eller politiske partier. Desuden er Udviklingsfonden en socialøkonomisk virksomhed, som arbejder med projekter på Ærø og i det sydfynske øhav.

Fonden har i et partnerskab med Ærø Kommune forpligtet sig til at iværksætte forskellige aktiviteter på Ærø, og kommunen har for en periode på 20 år overdraget havnearealet på Ærøskøbing havn til fonden.

Planen er, at værftsområdet i Ærøskøbing Havn skal være til glæde for alle – både øens egne beboere og turister. Desuden vil fonden gerne gøre værftet til et sted med særlige muligheder for svage grupper, herunder unge og andre med særlige forudsætninger.

Udviklingsfonden lejer bygninger og arealer ud til forskellige projekter, bl.a. til et arbejdsløshedsprojekt, der overvejende arbejder med at sætte de bygninger i stand, som kommunen har overgivet til projektet.

Derudover administrerer Udviklingsfonden – gennem sit eget rederi, Rederiet Fylla – skonnerten Fylla, som har basishavn i Ærøskøbing.

Øhavets restaureringscenter – Det Gamle Værft.

Projektet omfatter et maritimt restaureringscenter med tilhørende butik hvor der sælges forskellige maritime effekter, kunsthåndværk og håndværk. Udviklingsfonden samarbejder med Ærø Kommune om projektet i Ærøskøbing.

På restaureringscenteret i Ærøskøbing tilbyder Udviklingsfonden restaurering af bevaringsværdige stål- og træskibe. Arbejdet på værftet bliver udført af fagfolk, der stadig kan det gamle håndværk.

Restaureringscentret vil også fungere som dokumentationscenter for de oprindelige håndværksmæssige metoder, ligesom der er udstillinger, skoleforløb og kurser, i fx Essesmedning og Maritimt husflid med knytning osv. Udviklingsfonden arbejder sammen med Marstal Søfartsmuseum, Ærø Museum omkring gennemførelsen af disse aktiviteter. Derudover er en anden vigtig samarbejdspartner Ærøskøbing Byhistoriske Forening og så er vi en det af et stort maritimt kulturarvsnetværk.

Bestyrelsen

Formand
Thomas Hein

Næstformand
Birger Kristensen

Medlemmer pr. dato
Claus Hattesen
Mads Boberg Hansen
Joachim Bøllehuus
Kim Furdal
Ulla Damgaard
Jørgen Otto Jørgensen
Erik B. Kromann
Lennert Mogensen
Henrik Linde Jakobsen

Procedure for valg af medlemmer

Vedtægter

Olietønde