Det Gamle Værft
– Ærøs hav, havn og historiske håndværk.

Partner i UNESCO global Geopark Det Sydfynske Øhav

 

 

Når I ankommer med færgen til Ærøskøbing ligger Det Gamle Værft lige for. Vores standardprogram tager omkring to timer, men der er mulighed for at vælge til og fra. I er velkomne til at kontakte os, hvis I har et emne, I gerne vil have fokus på. Vi kan passe ind i tværfaglige temaer eller holde os inden for mere konkret undervisning. Vi kan fortælle om bæredygtigheden i fortidens metoder, både ud fra et ressourceperspektiv og et samfundsperspektiv.

Smedjen
Rundt om vores store esse står de mange ambolte klar til jeres ankomst, hvor I skal smede jeres eget emne. Hamre og tænger hænger i store håndsmedede stativer, og over åben ild former I jeres jern til en flot krog eller andet sjovt. I får selvfølgelig egne kreationer med hjem.

Skibsværft
I samarbejde og konkurrence med hinanden skal I samle joller, der mimer metoden klink-konstruktionen, der er under UNESCO´s verdenskulturarvsliste. Jeres egen lærer tager tid på hvem der kommer først i mål, hvilket altid afhænger af det gode samarbejde i gruppen.

Rebslagning
På førstesalen har vi en lang bane, der udgør Det Gamle Værfts reberbane. I former jeres eget reb, som sømændene gjorde når de kom i havn fra sejlads, og riggen skulle restaureres.

Forberedelse:

  • Lærere er gratis mod forventning om, at de deltager aktivt i værkstederne i en læringsfunktion.
  • Vi kan altid gøre plads til børn med særlige behov.
  • Arrangementet tager ca. to timer. Derefter er I trætte.
  • Husk at I bliver beskidte på værftet, tag tøj på der kan tåle det.
  • Inddel jer i tre grupper inden afgang, så står vi klar med tre forskellige arbejdsstationer som vi skaber rotationer om.
  • Hvis der er ventetid mellem grupperne, har vi en lille vidensskattejagt, som I kan gå rundt med på området.
  • Det er muligt at spise jeres medbragte madpakker på værftet.