Fællesskab & Miljø

Med Hav Værk på Det Gamle Værft opdyrker vi i fællesskab en maritim ungdomskultur med gejst for håndværket i vintermånederne på Ærø.

 

I Hav Værk lægges vægt på vigtigheden i det bæredygtige og holdbare håndværk. Vi producerer ting, der kan holde i mange år og sætter perspektiv på nutidens forbrugerkultur.

Vi stræber efter at opnå en dyb forståelse for det traditionelle håndværk og de forskellige teknikker samt en grundlæggende forståelse af materialer.

Med udgangspunkt i HF-Søfartseleverne skaber vi et fritidsmiljø, der i sin tematik spiller op ad de unges uddannelsesformål og interesser inden for det maritime håndværk.

 

Forløb i smedjen

Gennem forløbet vil I smede forskellige artikler, der skal bruges til bygning af jolle eller til reparationer af joller. Derudover kan I smede merlespir og kniv til eget forbrug. Under Hav Værk skal I være med til at smede og skabe brugbare effekter til reparation af eksempelvis skolens travaljer.

Forløb hos bådebyggerne

I introduceres til det traditionelle bådebyggerhåndværk gennem produktionen af en jolle. Sammen bygger vi en sejldygtig jolle fra bunden, hvor I derefter til enhver tid kan ro en tur i jollen. Vi skal finde ud af, hvad det kræver at bygge en jolle med simple og få midler.